Bu çizimi sen yorumla


                Bu çizimi sen yorumla 

Yorum Gönder

29 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Çizim bana huzur dolu bir dünyayı anımsattı. Hiçbir olumsuzluğun yer almadığı, güneşin gülümsediği, gök yüzünün hayatı masala çeviren büyüleyici güzelliğini, şarkı mırıldanan çiçekleri...
    Çizim çok güzelmiş bu arada. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika biri yorum . Tam da bloğuma uygun bir yorum . Bu güzel yorumunuzdan dolayı çok teşekkür.

      Sil
  2. Gidenin ardından su dökülür tez geri gelsin misali uzak diyarlara haber gönderilmişte cevabı geliyormuş gibi :) Kuşlarda emin olamadım gerçi, yönüne göre durum değişir yine de muştusu güzel her halükarda.

    Sıcak tonlar hakim, umutsuzluk çağrıştırmıyor hiçbir şekilde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müthiş tesbit. Harika yorum . Bu güzel yorumunuzdan dolayı çok teşekkür

      Sil
  3. tüm her şeye sırtını dönüp giden kuşlar ...

    YanıtlaSil
  4. Sanatsal yorumlar yapmak konusunda başarılı değilim ama bende huzur ve umut duygusu uyandırıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun genede denemekte sakınca yoktur. Bakın zaten yorumlamışsınız çok teşekkür ederim

      Sil
  5. Çok güzel bir yorum . Çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil

  6. Bu olsa olsa kelebeğin rüyasıdır☺️🙂🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla bugün herkes çok güzel tesbit ve yerinde yorumlarda bulunuyor . Çok teşekkür ederim bu güzel tesbit ve yorumunuz için

      Sil
  7. Renk tonları güzel. Belki denize dalga gibi bişiler olabilirdi. Ufuk hattında çok düz görünüyor. Ama genel itibari ile çok güzel. :) Bu arada takipteyim sizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Denizde dalgalar var zaten iyi bakarsanız:)) ve denizde ufuk çizgisi düz görünür .
      Teşekkür ederim

      Sil
  8. Yorumunuzdan dolayı teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  9. gün batımı deniz kıyısı diye hayal ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayalin gerçek oldu. çizim zaten deniz kıyısı ve günbatımı :))
      teşekkür ederim

      Sil
  10. Karahindiba çiçek kömeçleri çok naziktirler. Bir esinti onları talan edebilir ama dingin bir görüntü bu. Kuşlar göç görüntüsünde değil. Bir grup kuş. Kim bilir nereye yolculuk?
    Günbatımı şöleni... Güneş yeryüzünü yavaş yavaş terk ederken, rengarenk ışıklarını yeryüzüne bırakıyor. Bu arada aklıma hayvan sever olarak bir soru geldi. Kuşlar karanlıkta uçarken zorlanırlar mı? :((
    Çok başarılı bir çizim. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel yorumunuzdan dolayı çok teşekkür ederim. Karanlığa alışık kuşlar hiç zorlanmazlar baykuş ve yarasa gibi.

      Sil
  11. Karahindiba çiçek gömeçleri çok naziktirler. Bir rüzgar onları talan edebilir. Ama dingin bir görüntü bu. Kuşlar göç eder gibi değiller, Günbatımı şöleni. Güneş yavaşça kabuğuna çekilirken rengarenk ışıklarını yeryüzünden esirgemiyor. Bu arada koyu bir hayvan sever olarak aklıma bir soru geldi. Kuşlar karanlıkta uçarken zorlanırlar mı? :(((
    Çok başarılı bir çizim. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  12. Bazı tekrarlarım ve yanlışlarım olmuş. Mazur görün. Onun için yeniden yazdım. Kuşlar... Allah'ın vergisi yön duyularıyla zorlanmazlar. Ben çok duygusalım. Hemen cevapladığınız için teşekkürler. Vaktim oldukça diğer paylaşımlarınıza da bakacağım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıkıntı değil . Bi şey olmaz hepimiz yaparız böyle şeyler takmayın. Güzel yorumunuzdan dolayın teşekkür ederim.

      Sil
  13. Gerçek dünyadan uzak, bilim kurgu sahnelerine benzeyen bir duygu ortamı. Okumaya devam ediyorum. Evet bir günbatımı. Soldaki bitki, bizim yöremizde TOZZAK dediğimiz nazik bir bitki var üflediğin zaman bile uçuşur gider, işte biz ona tozzak diyoruz, tozuttuğu için. Buradaki tozutma da tozduğu için değil, dağıldığı için söylenir. O üç çizgi enerji nakil hattı kabloları mı? Hayal gücünüze hayran olmamak elde değil.

    Ben görselleri iki türlü okurum. Görüntüsünün çağrıştırdığı gerçek çizgiler üzerinden, ya da bir şiirin dizeleri gibi... Şu aralar ne şiir, ne de yazı yazabiliyorum. Çizme kabiliyetim de olmadığı için, hiçbir şey yapamıyorum. Fotoğraf çekerim ama, fotoğraf çekmek için de yer, zaman, hareket vs. şeyleri kovalamak ve yakalamak gerekiyor. Hani bir şarkı vardı ya "Bir kedim bile yok!" diye. "Bir fotoğraf makinem bile yok!" Var da, profesyonel değil. Onlarla da çok güzel bir görüntü yakalasan ne, yakalamasan ne. Öyle fotoğraf çekmek de kolay bir iş değil. Her gördüğün görüntü için deklanşöre basmak değildir fotoğraf çekmek.

    Tekrar çizime dönecek olursak. Gerçek görünümünden çok uzakta farklı bir dil kullanarak görüntü çiziyorsunuz. Bir sanat dalı olarak sizin çizmiş olduğunuz bu görüntüleri hangi kategoriye koymak gerekiyor? Bir başka deyimle, bu türün ismi nedir?

    İşte şiir diliyle bir resim okuma:

    Her ne kadar gözden kaybolsan da
    yarın gene geleceğin için,
    ben umudumu asla kaybetmem.
    bir gecelik sabır değil midir?
    çekerim ben onu...

    Sürç-ü lisan ettimse affola.
    Kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel ve değerli yorumunuzdan dolayı çok teşekkür ederim. Ayrıca zahmet edip bu kadar uzun yorumda bulunduğunuzdan dolayı ayrıyeten çok teşekkür ederim.
      Bence kendinize haksızlık ediyorsunuz. Şiirleriniz çok tatlı gayet güzel şiir yazıyorsunuz bundan emin olun ve çok güzel yazılar paylaşıyorsunuz onu da geçtim bloglara yaptığınız yorumlarınız gerçekten çok değerli her birinden ayrı güzel yazı çıkar.
      İlginiz için değerli yorumlarınız için güzel yazılarınız için teşekkür ederim. Sağlıkla kalın.

      Sil
  14. Merhabalar.
    Sizin bu çizim sanatınıza ne ad veriliyor diye sormuştum? Tür olarak ne denir?
    Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Kusura bakmayın güzel yorumunuzun o kısmını unutmuşum.
      Dijital Çizim deniliyor.
      Teşekkür ederim

      Sil
  15. Merhabalar.
    Verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim. Bu tür çizim sanatına "dijital çizim" dendiğini öğrenmiş oldum. Ancak, resimde gördüğüm bir de soldan sağa ya da soldan sağa doğru devam eden aralıklı alt alta üç çizgi vardı ve bunların da ne olduğunu sormuştum. Bu çizgiler neyi temsil ediyor. Ben onları ya bir tegraf direği ya da enerji nakil hattı telleri gibi gördüm. Doğru mu?
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba İlginiz için çok teşekkür ederim Recep bey evet doğru yorumda bulunumuşsunuz. Onlar elektrik telleri. Çok teşekkür ederim selametle kalın

      Sil